17 september 2016

Media

Interview met ‘spookjongere’

kwartaalblad Mede van Kansfonds


Felino Medina (29) was jarenlang een ‘spookjongere’. Deze jongeren zijn niet ingeschreven bij een gemeente, gaan niet naar school, hebben geen baan en geen uitkering. Daardoor vallen ze buiten de radar van alle instanties. Felino spreekt met zijn verhaal voor een veel grotere groep kandidaten die middels het Kansfonds project bij de Kandidatenmarkt weer perspectief vinden.

Felino (29) vertelt in het artikel van kwartaalblad Mede van Kansfonds over zijn situatie en de steun die hij bij de Kandidatenmarkt vond.

‘Bij de Kandidatenmarkt vond ik eindelijk een plek waar ik altijd terecht kon. Op die mensen kon ik terugvallen. Ze leerden me dat ik mijn problemen onder ogen moest zien. Rustig blijven en je zaakjes regelen. Dus dat deed ik. Proberen alles op een rijtje te krijgen. Een ID regelen, werk zoeken, schulden afbetalen. De rust die dat gaf, kende ik niet. Stapje voor stapje werd ik sterker.’  Lees het hele artikel hier. 

 

De Kandidatenmarkt bij LifestyleXperience+


Op zaterdag 22 augustus zond RTL4 een item uit over De Kandidatenmarkt en de strijd tegen jeugdwerkloosheid. Kijk hieronder de uitzending terug!